Inloggen

. . . Tuin-huisje . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . EdiaLux . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vogelvreugd . . . Elector . . . Vaesen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

Kanarie na zijn ziekte.

alvityl


De kanarievogel na zijn Genezing (ziekte ) Wout van Gils .                                                   

Als een vogel ziek is proberen wij als liefhebber alles in het werk te stellen om de vogel weer beter te krijgen,meestal lukt dit wel.Maar het gebeurt ook dat de vogel niet meer te redden valt helaas ,maar zo zit de natuur nu eenmaal in elkaar.Waar ik het in het kort over wil hebben is een vogel die ziek was ,en weer vrij goed genezen is terug te brengen naar je vogel bestand .Hier moet men toch nog een weekje erg voorzichtig mee omgaan ,zeer zeker als de vogel ook nog wat dagen in een ziekenkooi heeft gezeten met hogere temperaturen ,als in het vogelverblijf ,Dat zal wel duidelijk zijn denk ik zo. In de ziekenkooi zal de vogel minder eten door de warmte verliest hij minder energie ,drinken zal hij meer doen dit brengt ook deze warmte mee .Het is ook om die reden dat een verwarmingskooi ook is aan te bevelen bij het behandelen van een zieke vogel . 

Als een vogel wee beter wordt is het toch nog even opletten geblazen met het toedienen van zaad en andere voedingsmiddelen. Als de vogel weer wil gaan eten is dit een goed teken let wel dat hij eet ,en niet alleen pelt want dan is de vogel nog bij langen niet genezen ,en is je mag het gerust stellen nog ernstig ziek. Maar zie je de vogel echt weer eten ,verplaats hem dan in bijvoorbeeld kweekkooi ,zorg voor voldoende zand ,maagkiezel ,en mineralen in deze kooi .En ook van voldoende vers zaad ,met wat toevoeging van wat maanzaad ,gepelde haver en bijvoorbeeld wat wildzaad in een snoepbakje.Verder dagelijks zeker vanaf de eerste dagen wat zacht voedsel in de vorm van Bv beetje brood gedrenkt in melk , of wat eivoer .Maar voorlopig geen enkele vorm van groenvoer geven..En zo zal de vogel weerlangzaam terug gebracht kunnen worden naar de normale zaadmengeling en verzorging die bij die periode past. Afhankelijk van de medicatie die de vogel heef gehad wel of geen ,en in welke mate is het verstandig een vitamine keur te geven bijvoorbeeld met Alvytil .Ook kan men sommige wat vettigere medicijnen en of vitamine uitstrooien over het brood wat is gedrenkt in de melk ,let wel dit kan alleen in periode dat het minder warm is ,anders vraag je ook weer om problemen .Het is dus van belang dat vogels die behandeld zijn door medicatie ,en of meerdere dagen in een ziekenkooi te hebben gezeten .Langzaam en doordacht weer terug te brengen op hun normale zaad en eetgewoonte ,en de vogels niet direct in de volière te plaatsen .Zo voorkom je dat de vogel weer terug valt in de ziekte en al je werk voor niets is geweest. Succes .W.v.Gils. E-mail   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

. . . Tuin-huisje . . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . EdiaLux . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vogelvreugd . . . Elector . . . Vaesen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .