Inloggen

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

PinkiesPinkies .

Pinkies zijn de meest gebruikte diepgevroren insecten. Als men de keuze laat aan vogels dan gaat hun voorkeur vaak naar dit insect. Het is een made met een zachte huid en ze is ook   lekker. Pinkies zijn de larven van de groene vleesvlieg. De naam pinkies komt   van het Engelse “pink” wat staat voor roze, want wanneer de maden zichzelf reinigen voor ze tot verpoppen overgaan dan nemen ze een roze kleur aan.

De vier stadia van het insect zijn:vlieg – ei – larve – pop.

De vlieg kan tussen de 10 en 14 mm lang worden, en is te herkennen aan de metaalachtige blauwgroene of gouden kleuring met zwarte noteringen op de rug. De groene vleesvlieg leeft vooral als larve (made) van vlees van dode en levende dieren, en is berucht in de veehouderij omdat onder andere schapen levend worden opgegeten (Myiasis).Deze vlieg legt haar eitjes op warme en vochtige plaatsen, vaak in de wol van   schapen. Binnen enkele uren tot dagen komen er maden uit de eitjes,welke zich met mondhaken vast-zetten aan de huid van het schaap. Hier voeden de maden zich met het vlees uit de huid. Wanneer er veel maden op een schaap zitten, kan het schaap binnen een week sterven. Door de eigenschap van de   larven om vlees op te eten, worden die larven gebruikt bij mensen die echt helende wonden hebben. De larven worden op de huid gezet om het rotte vlees op te eten (madentherapie).

Om deze reden is het niet aan te raden om levende pinkies aan dieren te geven; want wanneer de larve niet stuk gemaakt is in de bek, kan ze inwendig nog schade veroorzaken zoals kropperforatie bij jonge vogels.Veel kanariekwekers  voeren dan ook pinkies ,dit  vanaf de leeftijd  van een dag of 4  van de  jongen,en men geeft 4 a 6 stuks  pinkies  per  koppel  met  jongen .Te veel is  ook weer niet  goed. hou hier dan  ook rekening mee. E-Mail   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.