Inloggen

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

De gezelschap voilere.

voliere6


 De gezelschaps voilere : (en in kweken ?)          W.v.Gils

Als men het hier over heeft weet men ook dat men te doen heeft met een vogelliefhebber ,dit kan in verschillende vormen zijn.Zeker als men vogels houdt in een  De volière.,het kan gaan van een gezelschapvolière.Tot op doelgerichte kweek volière,s voor bv het kweken van goudvinken en of andere parkieten en noem maar op er zijn diverse mogelijkheden voor. Men heeft volière,s voor doelgerichte kweek ,met daarin een koppel om mee te kweken,of proberen te kweken dit zijn meestal kwekers die kweken voor de tentoonstellingen ,of hobby maar dan specifiek op een of enkele soorten ,die dan apart gehouden worden ,dit om het resultaat te bevorderen en te overzien.De gezelschaps volière is heel iets anders ,maar ook een mooi vorm van hobby en tijdverdrijf incl een mooie aankleding van je tuin .Erg veel vogelliefhebbers zijn op deze manier grote kenners / vogelkwekers geworden ,en zijn zo over gegaan naar speciale kweek per koppel en per volière.

KweekkooiBe2En ook naar het kweken naar standaard eisen toe ,met daaraan verbonden het spelen van tentoonstellingen .Veel bedreigde vogelsoorten zijn door die ontwikkeling van hun bestaan verzekerd,denk eens aan onze goudvinken ,zelden te zen bij ons in de natuur ,maar onze kwekers van Europese vogels kweken ze in grote aantallen tegenwoordig ,maar ook deze zijn meestal begonnen in een gezelschaps volière . Over deze vorm van vogelliefhebberij iets meer nu : 

Zoals hierboven beschreven is dit een ruimte waar meerder soorten vogels gehouden worden ,meestal niet als doel om te kweken ,een ruimte wordt gemaakt ergens in de tuin ,gedeeltelijk in het zonlicht maar raadzaam niet de gehele dag, een binnenruimte wordt er aan gemaakt ,wat aanplanting ,en de vogels kunnen er in . Meestal wordt er geen navraag gedaan over welke soorten vogels er in kunnen ,en samen willen leven ,en de volière is bevolkt. Als snel komen de mensen er achter dat sommige vogels moeilijk samen kunnen ,door het aanzien van vechtpartijen ,en er valt al eens een gekwetste vogel .soms met fatale gevolgen. Dan begint de liefhebber zich af te vragen wat de reden is ,en gaat zijn oor te luisteren leggen bij andere kwekers,en hoort dan dat deze vogels eigenlijk niet samen kunnen.en er wordt dan ook besloten om een of meerdere soorten op te ruimen. Al gauw komt dan ook de vraag welke vogels kan ik dan wel samen houden ? en als men dat weet gaat men dikwijls een keuze maken ,en zo ontstaat dikwijls de specialisatie bij een vogelliefhebber.Hij gaat meer gericht kweken naar soort toe in aparte ruimte begrijp je.Een vogelliefhebber in specialisatie is in wording.!

Een aantal kwekers blijft dit accepteren en die heeft een gezelschaps volière met vogels die redelijk kunnen samen leven ,al zullen er wel eens vechtpartijen zijn ,het is te doen . Maar dikwijls worden deze vechtpartijen in het voorjaar weer feller, dit is normaal elke vogel wil zijn territorium verdedigen ,zeker tegen de parings tijd de mannen vechten om een pop ,of vechten om hun territorium kortom er is een reden dat de vechtpartijen er komen en zijn Ook zal er ondanks dat vogels zijn die nog kans zien een nest te maken ,te broeden enz .de liefhebber is blij en vindt dit fantastisch dat dit kan in zijn volière gebeurt ,maar jammer genoeg denken daar enkele andere vogelsoorten ,over mannen die geen pop hebben daar anders over ,en plunderen op een van de dagen het nest ,met alle gevolgen en teleurstellingen voor de liefhebber.Het is als men in een gezelschaps volière begint goed te overwegen wat men wil ,kweken kan maar is minimaal door bovengenoemde zaken,maar even zeer kan het een mooie vorm van hobby zijn .en zoals eerder gezegd door op deze manier te beginnen zijn veel liefhebbers met specialisatie begonnen en grote vogelkenners liefhebbers geworden .Daarom is ook een gezelschaps volière ook een schitterende vorm van hobby.Maar hou er rekening mee dat het kweken in deze ruimte problemen kan geven mits men diverse soorten bij elkaar gaat houden. Voor kanaries is dit een regel van een man op drie popjes ofwel drie mannen op 8 a 9 popjes . Specialisatie een bekend woord in onze hobby het houden van vogels .

Succes Wout v Gils.  E-mal : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.