Inloggen

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

Deel 2 voeding tijdens voorbereiding naar de kweek.

kweek kooi


Voeding tijdens voorbereiding op de kweek Deel 2 Wout van Gils

Als men je kanarievogels gaat voorbereiden op de kweek ,zal er niet alleen met licht warmte en zuurstof rekening gehouden dienen te worden maar er zijn ook nog wat andere zaken waar de vogel wat extra’s van nodig heft ,en deze mogen dan ook op geen enkele manier ontbreken in de dagelijkse behoeft van deze vogels.Zeer belangrijk is dat de vogels er goed en zuiver uit zien ,regelmatig badwater is dan ook een must ook al is het wat koud gezonde vogels poedelen graag ,doe in het badwater steeds iets badzout. Geef wel nooit s,avonds badwater ,de vogels moeten volledig droog zijn als de lichtdimmer aan gaat.Ook het eivoer moet worden opgevoerd ,in de rust periode hebben onze vogels op zaad moeten leven ,dit kan en moet ook zo zijn de vogels zijn zaadeters ,en zij moeten alles uit een goede zaadmengeling kunnen halen om goed gezond de winter door te komen ,en te beginnen aan een goed voorbereiding van de kweek. Tijdens de rust periode mag men ook wel wat eivoer geven maar niet meer dan  twee maal per week ,en dan een hoeveelheid die op is op ongeveer een  3 tal uurtjes. Regelmatig een stukje appel ,en of wortel is zeker aan te bevelen. En wat te denken van een sneetje witbrood gedrenkt in melk. En uiteraard vergeet niet vogels met de recessief factor extra Vitamine A bij te geven om de  14 dagen.

Maar op het moment dat we de vogels lichturen gaan geven ter voorbereiding op de kweek dan moet er ook wat extra,s komen met de voeding .Men begint ook met het eivoer van  2 naar  3 keer per week te brengen. Geef om de  twee dagen wat extra hennep zaad bij ,en het kan zeker geen kwaad wat extra raapzaad ,en gepelde haver toe te voegen .Wat zeker niet vergeten mag worden is wat tarwekiemolie toe te voegen onder het te geven eivoer .Al moet ik toegeven dat ik de laatste 4 jaar de tarwekiemolie weglaat ,en deze vervangen heb door de Fertibol van Comed .hierin zit alles wat de vogels nodig hebben voor de voorbereiding op de kweek ,en ik wil het zeer zeker aanbevelen,maar zoals met meerdere producten maakt hierin ieder zijn eigen keus ,maar weet wel extra vitamine ,en sporen elementen zijn niet weg te denken in de voorbereiding op de kweek ,dit samen met het aantal lichturen geeft het begin aan van een goede of minder goede kweek.Over de samenstelling en het nut van deze producten zijn de meeste kwekers wel overtuigd en zijn dan ook niet meer weg te denken uit onze kanarie kweek ,ik blijf er bij een goede ontwikkeling voor onze hobby Deze producten zijn er voor gemaakt ,en gebruik ze dan er ook voor .Het zijn producten op basis van natuurlijke  producten dus wat wil men nog meer.De producten die ik hiervoor gebruik zijn deze van COMED ,met in de voorbereiding op de kweek FERTIBOL in het eivoer .En in het eivoer tijdens de kweek .Megabactin – Winmix en Megabactol .en als de jongen zelfstandig zijn af en toe wat jongeren olie onder het eivoer van deze jonge vogels.en ik voel me dar al vele jaren heel goed bij. Succes  Wout. E-Mail   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.