Inloggen

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

Kanaries kweken en tentoonstellen.

 Kanaries kweken en tentoonstellen : Een fantastisch kanarieboek    

       Wout van Gils.                           

Op 30-11-2004 had ik de eer uitgenodigd te zijn door  CEDE  fabriek en de Hr Alois van Mingeroet  om de uitreiking van zijn nieuw boek bij te wonen , Kanaries kweken en tentoonstellen die ons door de CEDE fabriek werd aangeboden ,Door verschillende heren Oa de voorzitter van de AOB de Hr van  Boven ,en Hr van Mingeroet zelf kwam er ook nog een spreker van de CEDE fabrieken zelf aam het woord die ons uitnodigde om een ronde te maken door te fabriek ,om te zien hoe het eivoer werd gemaakt ,met al zijn controles enz ,uniek hoe nauwkeurig dit proces wordt beheerd .Velen ik schat wel 100 Topkwekers ,waren hier uitgenodigd ,en allen hadden op hun boek mingeroetmanier meegewerkt aan dit schitterend boek . Na de receptie ,en een aantal genoemde gastsprekers werd het boek uitgereikt aan de aanwezigen ,door Aois van Mingeroet zelf die het ook aftekende op zijn altijd sportieve en eenvoudige manier van doen. Al snel kwamen de reactie,s los schitterend .uitstekend ,fantastisch en zo kan ik nog wel even doorgaan .En ja toen ik het zelf het ingezien moet ik ook vaststellen hier is koste nog moeite gespaard om dit tot een leesbaar en goed verstaanbaar boek  te maken .Zonder moeilijke formules ,maar eenvoudige en leesbaar voor iedereen ,en dan te denk van de vele kwekers ruim  80 stuks die ieder op zijn manier een stukje schrijven over hun manier van vogels houden ,dit is toch uniek nietwaar .Ik mag dus gerust stellen dat die boek bij elke kanariekweker in de boekenkast zou moeten staan ,wilt u dit boek bestellen klik dan door op de volgende link ,of op het bijgaande boek die je brengt naar de uitgever Boekhandel J & J. Waar je het boek kunt bestelen en die zorg draagt dat het binnen enkele weken bij u thuis is. Ook ik zelf ben in de mogelijkheid geweest om enkele stukjes te schrijven in dit boek ook op de door mij bekende manier eenvoudig en leesbaar zoals het hele boek trouwens is .Een tekst die ik toch wil publiceren uit het boek van Alois van  Mingeroet plaats ik hier bij ,Dat blijk geeft van waardering wat ik voor de kanariesport doe op mijn manier en via de kanarie homepage. En uiteraard nog vele andere met mij. Maar ik ben toch trots op dit stukje ,wat ook blijkt uit het aantal bezoekers op mijn site .Dat dit ten zeerste gewaardeerd wordt ,dit geeft motivatie om verder te doen. Alois, bedankt.!!!!Hieronder volgt de tekst :

Wout van Gils : Is iemand die zich zeer verdienstelijk maakt in de kleurkanarie wereld. Hij schrijft talloze artikels over kleurkanaries en geeft er ook voordrachten over .Maar een van zijn belangrijkste verdienste is toch wel dat hij een leerzame en eerlijke website heeft opgesteld over de kleurkanaries in al hun facetten .Met een muisklik zit je in Kanariewonderland“.Zijn eerste vogels waren gele kanaries Hij was toen ongeveer 12 jaar oud .Ondertussen heeft het hok een afmeting van 8 * 4 Mtr .Het is voorzien van centrale verwarming en een volledige “LICHTAUTOMATIC met dimmer en sensor . Ook de verluchting is optimaal .De kweekkooien zijn  40*40*40 De volières zijn 2 * 1.50 * 2 Mtr .Wout start de kweek in maart .Er wordt gekweekt naar de standaardeisen ,met ongeveer 50 koppels .Jonge zelfstandige vogels worden eerst in ruime kooien geplaatst en worden daarna overgeplaatst naar de volière toe.Het ontsmetten en bestrijden vindt  Wout uitermate belangrijk. Voor aanvang van de kweek wordt er gekuurd en half juli wordt geënt tegen de kanariepokken .Aan de kanarie mengeling van “DAMME “worden tijdens de kweek nog wat enkelvoudige zaden toegevoegd Het eivoer van  “CEDE”wordt aangevuld door de bekende COMED producten. Verder wordt er af en toe nog wat fruit toegevoegd .De vogels krijgen geen kiemzaad ,groenvoer of onkruid. Zijn kleurspecialisaties zijn geel mozaïek ,Lutino ,en Albino Recessief wit opaal wit en lutino mozaïek. Met de kweekvogels wordt aan ongeveer  6 tentoonstelling deelgenomen .Voor een grote show worden de vogels gewassen .Wout haalde medailles op VVNK te geel en ook op vele nationale en internationale kampioenschappen. En speciaalklups. Ook voor hem is zijn beste herinnering het behalen van zijn eerste kampioenschap op een plaatselijke show. Hij deelt de mening dat de onderlinge samenwerking van de bonden beter zou kunnen .Het opstellen van een STANDAARD voor alle bonden en COM zou een stap in de goede richting zijn. Wout is lid van de pestvogel St Huibrechts lille – Vogelvrienden Hamont en Reuver NL en van de speciaalklup kleurkanaries Limburg en VVNK te Geel.

Zijn streefdoel is ,zoals voor iedereen gezond blijven om nog zo lang mogelijk van zijn hobby te kunnen te genieten. Ook het “Up to Date “houden van zijn website vindt hij belangrijk om zo iedereen in de kleurkanarie wereld via dit medium op de hoogte te houden van de allerlaatste nieuwigheden. Dit was een citaat uit het boek ,maar wat te denken van de andere  600 bladzijden met leerrijke en duidelijk foto,s .Een erg goed boek ,waar vereerd door ben geweest hier mijn steentje te hebben kunnen bijdragen . Ontdek het zelf maar  Kanaries kweken en tentoonstellen mag mijn inziens bij geen kanarie kweker ontbreken. Succes Wout.   Email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.