Inloggen

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

Rood opvoeren rode kanaries.

Roodschimmel het verschil


 

Rood opvoeren kanaries.                          Wout van Gils. 

Inleiding  : 

Over het opvoeren van kanarie vogels weten we dat dit ook doordacht moet gebeuren ,en ja de laatste jaren moeten onze pennen in de vlegel en staartpennen ook doorgekleurd zij ,kortom .Het zal duidelijk zijn dat het opvieren van vogels ook de nodige kennis en discipline verreist ,want bij de minste hapering en of wijziging van de sterkte ,en of voedingspatroon zal de kleuruiting  fouten te zien geven ,en dat is nu net niet de bedoeling .Het is daarom dat ik hier in het kort nog eens iets over wil schrijven .  

De kweek en het rood opvoeren van jonge vogels : 

bogena intensiefVelen vroegen zich af toen men de eisen stelde van het volledig doorkleuren van vleugel en staart pennen ,is dit wel nodig ,,ja natuurlijk de vogel is veel mooier dan als de pennen niet zijn doorgekleurd . En onze standaard vraagt het dus ,eigenlijk hebben we weinig keuze als we tentoonstelling willen spelen met je vogels dienden ze dus volledig doorgekleurd te zijn .En daar hadden het vele liefhebbers in het begin moeilijk mee ,want zijden ze de pennen ruien deze vogels niet en dus kunnen ze niet volledig doorgeleerd zijn ,helaas is dit maar gedeeltelijk waar ,want men zag genoeg vogels die wel volledig doorgekleurd waren ook de vleugel en staart pennen . Men vroeg zich af hoe doen deze kwekers dat dan .Ja deze kwekers hebben uiteraard al vogels in hun bezit die een volledige diepe rood factor bij zich dragen ,dit is een eerste punt waar degelijk rekening mee moet worden gehouden. Een andere zaak is de vogels hun kleurstof te geven in het eivoer , en daar mee te beginnen op het moment dat de vogels nest beginnen te maken ,op die manier wordt er al kleurstof meegegeven in de opbouw van het ei .Daarna tijdens de broed wordt het eivoer gestopt maar dat zullen de meeste onder ons wel al weten .Op de dag van uitkomen gaat men weer eivoer geven met rode kleurstof er in ,Vanaf dag 2 a 3 ga ik de vogels s,avonds zelf wat bijvoeren ,dit doe ik met een stokje en of voederspuit ,de tijd is ongeveer een uur voor het donker worden . Een goede kennis kweker van mij doet dit zelfs  2 maal daags  s,morgens en s,avonds .Maar dan om en oRood intensiefm dit wil zeggen  bij een nest van  4 jongen  s,morgens  2 en s,avond de andere twee . De reden hiervoor is dat als men alles zelf gaat voeren de ouders wel eens kunnen gaan stoppen met voeren ,en og veel minder voeren met alle gevolg van dien. Men kan ook roodstimulans in het water geven ,maar dit wordt na enige tijd een vieze boel ,en Je zult toch eivoer moeten bijmaken met roodstimulans er in om bij te voeren . Beter is daarom alleen in het eivoer te geven Hou wel altijd strikt de zelfde hoeveelheid aan. 

De kleurstof  : 

Deze die gebruikt wordt is Bogena Intensief. Een pot van  500 gram wordt aangekocht en daaronder meng men 80 a 100 Gram  Cantaxatine onder door .en als men nu eivoer aanmaakt quikon rooddoet men op een kgr eivoer  12 tot 14 Gram van dit mengsel onder .Dit afhankelijk van de roodfactor wat uw vogels bezitten. Als je het op deze manier doet ,en met de hierboven beschreven methode zullen de vleugel en staartpennen zeker doorgekleurd worden. Ga niet meer roodstimulans geven want dat brengt alleen maar de gezondheid van de vogel in gevaar ,en de kleur zal overgaan naar een paarse tint toe,en dat is zeker niet de bedoeling .

Dus vogels door houden met goed roodbezit bij zich .En tijdig beginnen met opvoeren en bijvoeren ,met ongeveer 12 a 14 gram roodstimulans onder een kgr eivoer en de vogels worden mooi en diep doorgekleurd. Succes . Wout van Gils .E Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.