Inloggen

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

Mijn ervaring met comed bird producten.

Comed logo


Mijn ervaring met de Comed Bird producten                         Wout van Gils.

Regelmatig krijg ik een vraag ,en of E-mails hoe ik nu bekend ben geraakt met de Comed Bird  producten ,en hoe ik ze nu ervaar na zoveel jaren het product te gebruiken .en wat geef ik nu aan de vogels ,want het gamma is wel erg groot enz .Naar aanleiding van deze vragen heb ik dit artikel geschreven .megabac foto

Ongeveer 7 jaar geleden ging ik in mijn geboortedorp Budel – Schoot (NL) naar de jaarlijkse duiven tentoonstelling kijken .Deze tentoonstelling bezocht ik al jaren ,en meerdere keren zag en hoorde ik daar praten over de COMED producten die zij gaven aan hun duiven. Enkele leden kende ik van naam vrij goed ,en ik wist ook dat deze personen erg goed speelde met hun duiven. Op deze TT kwam ik onverwachts in gesprek met een van die topspelers .En uiteraard ging ik snel over naar een vraag die me al lang op de lippen lag , De Comed producten. Deze kweker adviseerde me direct en zonder aarzelen deze producten aan .Maar ik vermelde ik kweek kanarie,s en geen duiven .Dit is totaal geen probleem ,de meeste producten zijn ook perfect toepasbaar bij de kanarie kweek antwoordde hij . Hij vond het zelf vreemd dat ik die al zo lang kanaries kweekte dit product nog niet uitgeprobeerd had. Ik antwoordde ja maar ik kweek redelijk goed waarom zou ik veranderen ,De duivenkweker zei ja maar je gaat het nog beter doen ,met minder problemen ,en minder tegenslagen enz ,je kweek zal nog beter zijn dan voorheen. En je vogels krijgen ook meer spiermassa ,tevens zullen ze er forser en ook beter in de bevedering er uit gaan uitzien .

Na dit gesprek was de ban gebroken ,en ik bestelde er een potje Cometavis ,een flesje Megabactol ,en een flesje Megabactin .Dit was voor de kanarie kweek meer dan voldoende om te starten vertelde hij. Later kun je zelf oordelen als je het pakket gaat uitbreiden .Wat ik dan ook gedaan heb met de Fertibol.

Ik ben toen begonnen tijdens de voorbereiding op de kweek met het geven van deze producten , daar ik er nog niet helemaal gerust in was gaf ik wel de juiste hoeveelheid enz ,en is het wel 100 % goed voor kanaries .Nam ik contact op met Hr J-M Jorrissen van Comed .Hij nodigde mij direct uit voor een gesprek . Daar heeft hij me persoonlijk meer verteld over de producten ,en hij adviseerde me nog enkele producten bij te nemen. Ook vertelde hij me dat Comed de producten ook gaat uitgeven voor kanarie,s en andere vogels. Veel bijgeleerd ,en gerust gesteld keerde ik huiswaarts .3vogels comedEn ben ik begonnen met de verdere voorbereiding op mijn kweek.

Al vrij snel zag ik resultaat zeker bij het geven van de Megabactin ,erg mooie en vaste mest omhuld in een mooi vast vliesje. En je met de Fertibol kreeg ik meer en grotere eitjes erg goed waarneembaar . Verder gingen de vogels vrij snel en gezamenlijk over tot nest maken ,Ik had over het grootse deel veel eitjes ,en later ook vrij veel jongen die goed werden gevoerd ,zelfs de vogels met rode ogen groeiden goed door ,kortom de eerste ronde was al iets beter als de jaren ervoor. De tweede ronde was iets minder ,maar het gemiddelde van mijn vogels lag al hoger als voorheen. Ik was tevreden. De daar opvolgende jaren is mijn kweek steeds verbeterd ,en ik stel ook vast dat de vorm van de vogels ook voller is geworden ,als dit nu komt door selectieve kweek ,en of de Comed producten kan ik niet bewijzen ,maar het is volgens mij zeker een combinatie van deze twee zaken geweest.

Nu op de dag van vandaag kennen en of gebruiken de meeste kwekers de Comed producten ,EnBadzout eens Comed dan voor altijd Comed zeg ik altijd .De meeste kwekers zijn vrij snel hiervan overtuigd. Ben er eigenlijk zoals ik eerder vermelde ook van overtuigd dat de vogels ook forser en voller er uit komen zien . Kortom de vogels doen het er erg goed op Comed .Ik ben de duivenmelker nog steeds dankbaar dat hij me overtuigde.

Nu zoveel jaren later zijn de producten die ik heden gebruik de volgende .In de voorbereiding op de kweek geef ik Fertibol Megabactin -Winmix en Megabactol .Deze laatste vervang ik tijdens de kweek door kweekolie ,en de Fertibol geef ik ook nog een 14 tal dagen door .Een 14 dagen voor de kweek doe ik een volledige kuur met de kuurolie. Na de kweek geef ik dan weer rui olie in plaats van de kweekolie en of Megabactin.

Ik weet het Gamma is groot maar je hebt echt niet alles nodig ,een ieder is vrij te beslissen hoe ver hij gaat in deze producten,dit gaat automatisch stel ik zelf vast .

Ik weet er zijn meerder producten in de handel ,maar ik persoonlijk ,en al vele kwekers met mij zijn er van overtuigd dat Comed het product is voor onze vogels . Het klinkt misschien wat vreemd ,Maar wij vogelkwekers plukken de vruchten van een grondig onderzoek van vele duivenkwekers ,en van Comed .Die deze producten na vele jaren onderzoek en testen op punt hebben gesteld . Kortom er zit in deze producten heel veel onderzoek door Comed samen met de duiven kwekers ,met zijn eigen ervaring en kennis zijn deze producten ontwikkeld . Wij vogelkwekers plukken hier de vruchten van . Mijn advies is dan Pak dit resultaat .En weet eens voor Comed altijd voor Comed.


En goed totaal pakket is Fertibol - Roni - Winmix - en curol of Megabactin ,Gebruik volgens vorschift.


Succes met de vogels Wout van Gils. E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.