Inloggen

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

Een keerpunt in medicatie( Antibiotica )

Comed logoComed Nederland klik dan door


Keerpunt in de verzorging ... ( antibiotica.)   Comed brief

De laatste grote Europese beurzen, weliswaar voor de duivensport in Kassel en in Dortmund, waren een keerpunt. Er werd door de overheid, door de inspectiediensten van de Ministeries van Volksgezondheiden Landbouw,gericht gezocht naar illegale verkoop van geneesmiddelen in de duiven-voedings-distributie en in het bijzonder naar het misbruik van antibiotica. Het was geen verrassing dat talloze overtreders werden gevonden tussen de standhouders. Dit probleem, laat het ons toegeven, bestaat spijtig genoeg ook in de vogelliefhebberij. Door decennia lang, generaties te kweken met behulp van antibiotica, hebben we rassen bekomen welke zonder antibiotica niet meer kunnen overleven.De weerstand van de vogelstegen infectieziekten is er fors op achteruitgegaan Het woord 'ziekte' past in feite niet echt in het sportwereldje

Vaccinaties en medische controles bij de dierenarts van de mest en het kropslijm, eventueel het bloed controleren, zijn absoluut noodzakelijk , maar in feite zou je ze moeten aanwenden enkel om vast te stellen welke exemplaren beter uit de bloedlijn dienen gehaald. Ik zou durven beweren dat vogels welke zonder deze antibiotica niet kunnen kweken, simpelweg moeten vervangen worden.. Ik stuur werkelijk aan om zo weinig mogelijk en liefst geen gebruik te maken van antibiotica.Voor mij is het Comedgamma een openbaring. Ik was geintrigeerd door het systeem van een zekere Willem De Bruijn, die blijkbaar met Comed er in slaagde met duiven te spelen zonder antibiotica.Je kan natuurlijk twijfelen aan het "zo gezegde systeem" van een superkampioen...ware het niet dat Willem een speciaal man is. Je kan natuurlijk twijfelen aan het "zogezegde systeem" van een superkampioen...ware het niet dat Willem een speciaal anis.3vogels comedDezenobele nederlander is in de duivensport,dé "eminence grise" der lage landen, hij is een academicus, tandarts, gehuwd met een arts..De intellectuele integriteit ,welke tussen alle wetenschapsmensen bestaat wanneer zij voor een wetenschappelijk probleem staan, was hoopgevend.Want zij zien, meer dan wie ook, dat het "antibioticagebaseerde systeem" geen toekomst inhoud. Antibioticamixen (drie in een, vier in een..) zijn echter nog steeds erg populair, maar staan in feite gelijk met medische prostitutie Erger nog, door het mengen van verschillende antibiotica ontstaan er meer en meer hardnekkige schimmelinfecties in het verteringssysteem. Deze bestrijden vergt een moeizame behandeling welke het zorgeloze van de liefhebberij volledig naar de achtergrond drukt. E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Advies pakket Roni - Winmix - Curol en of megabactin - en Fertibol.

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.