Inloggen

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

Het knippen van nagels.

 

Het knippen van nagels .                                        Van Gils Wout.

 

Enkele dagen voor de koppeling moeten we alle vogels zowel de mannen als de poppen onder handen nemen welke wij van plan zijn te gaan koppelen. (en of TT gaan spelen) Zo zijn er sommige bij waarvan de teennagels wel wat te lang zijn. Het nagels knippen moet zeer omzichtig gebeuren( met de schaar of nagelknipper ).In sommige gevallen wordt het wel eens vergeten en wordt het pas later opgemerkt wanneer de eieren doorboord liggen in het nest We gaan de pootjes eerst wassen met lauw water en vervolgens de nagels knippen. Met duim en wijsvinger van dezelfde hand houden we een pootje vast en keren het naar een sterke lichtbron. Doorheen het nageltje zien we een adertje lopen. In ieder geval opletten niet te dicht tegen dat adertje af te knippen. Moest het adertje toch geraakt zijn, lichte bloeding, dan moet men met het puntje van een gloeiende naald of punt van gloeiende sigaret, de wonde dichtbranden en daarna ontsmetten met jodium.Wanneer U het echter voorzichtig doet gaat alles zonder problemen.Met een zacht nagelvijltje of een fijn schuurpapiertje nog iets schuin bij  schuren In sommige gevallen en dat vooral bij oudere vogels kan de bovensnavel ook te lang gewordennagel zijn. Deze knippen we bij en met een fijn zacht nagelvijltje terug de goede vorm geven. Boven en ondersnavel moeten even lang zijn.Een vogel (kanarie) met te lange bovensnavel kan minder goed voedsel tot zich nemen. laat staan het door te voederen aan de jongen. Deze vogels zullen ook eerder magerder zijn dan anderen met een normale snavel Het zal duidelijk zijn dat deze verzorging van de teennagels en snavel zeker ook moeten worden uitgevoerd bij onze TT vogels .Ook bij het koppelen van kanarie vogels is het van belang dat de nagels geknipt worden, de reden is ook hier weer eenvoudig bij het bevliegen van de pop door de man zal de pop zeker proberen onder de man vandaan te komen als deze voorzien is van te lange nagels met het gevolg weinig of geen bevruchte eieren ,en dan de vogels maar de schuld geven terwijl de fout bij je zelf licht .Het is raar maar waar te Lange nagels geeft problemen .

nageltjes knippen Beschadiging van de vogel zelf door te lange nagels.

  • Puntenverlies bij de tentoonstellings vogels
  • Grote kans op veel onbevruchte eieren.
  • Kans op darmstoornissen bij en te lange bovensnavel. 
  • De vogel heeft meer  kans dat hij ergens vast komt  te zitten.

Ik wens u succes en let op dat men niet te ver knipt in het leven want het bloed erg en dat is zeker niet de bedoeling van het knippen van de teen nagels.

Wout van Gils. E Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Ten Berge Tuinhuizen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.