Inloggen

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

Quarzo Nieuwe mutant ????

quarzo

Quarzo nieuwe  mutant ??? ( Feno type )

Frans en vrienden, ben zelf ook in het bezit van zwartquarzo om enige analyse te doen (zie afbeeldingen hierboven) Eenvoudig stellen we het voor als een andere variant van de opaalfactor zoals de onyx factor er ook één is. Dus zeker geen 2 mutaties in elkaar. We volgen het verder op. Johan van der Maelen - Voorzitter TC Kleur A.O.B. ----------------------------------------------------- Beste ornithologische vrienden. Wat lees ik? Dat de onyxfactor een andere variant is van de opaalfactor? Dat is nieuw voor mij. Dat moet je voor mij verduidelijken Johan. Alle onyxen zijn namelijk in het bezit op beide chromosomen van de opaalfactor. Als een opaal op één van de chromosomen de onyxfactor bezit dan spreken we van een (verkeerde benaming) intermediaire onyx. Men zegt dan 'verkeerdelijk' dat de opaalfactor er meer moet uitgekweekt worden. In feite zijn dus alle onyxen minstens in het bezit van twee mutaties. Agaatonyxen van drie mutaties. Bruinonyxen eveneens van drie mutaties. Isabelonyxen in het bezit van vier mutaties. Wat krijgen we nu een zogenaamde Quarz variant. Is het dat wat je bedoelt Johan? Weet dat men met deze verschijningsvorm al een paar jaren bezig is. Als ik deze vogel waarneem (zie dat dit al een paar jaar bezig is). Dan zijn dit monomelanine zwarte opaal vogels met zeer veel eumelanine. Als ik de zwartopaalvogels van onze vriend Roger Van Duyse zie, dan zijn dit bijna dezelfde vogels. Voor mij is dit gewoon een zwartopaal met door selectie verkregen meer eumelaninebezit. Proefparingen moeten aantonen dat dit werkelijk een recessief verervende factor is. Na twee jaar weet men dit, door proefparingen te doen met 'zogenaamde' normale zwartopalen, die tot nu toe weinig eumelanine bezitten. We weten toch allemaal dat onze zwartopalen ook vroeger fijne en onderbroken bestreping moesten hebben. Of niet soms? Al deze zogenaamde quarz exemplaren... ook de exemplaren van onze vriend Roger Van Duyse kunnen nooit meer dan 88 punten behalen omdat in de zwartserie men een maximale phaeomelanine eist en geen monomelanine vogels. Deze zijn niet in het bezit van maximale phaeomelanine. Men heeft die zelfs eruit gekweekt. Contrast weet je wel... in alle standaardeisen te lezen en naar goeddunken te interpreteren. Men kan dit mooi vinden en dat is ook zo... maar zo zijn we op weg om in al onze maximale pigmentvogels monomelanine vogels te kweken met bijna alleen eumelanine.Willen we dat?Vriendelijke groeten, Gilbert Vanden Borre
Zie deze weblog : "QUARZO" door fenotypische selectiedruk een nieuwe loot aan de mutantenstam ?.. (juni 2012) (Anteprima : Nuova Mutazione Nel Canarino Di Colore Si Chiama QUARZO a cura di Alex & Mauro Montanaro

Frans en vrienden, ben zelf ook in het bezit van zwartquarzo om enige analyse te doen (zie afbeeldingen hierboven) Eenvoudig stellen we het voor als een andere variant van de opaalfactor zoals de onyx factor er ook één is. Dus zeker geen 2 mutaties in elkaar. We volgen het verder op. Johan van der Maelen - Voorzitter TC Kleur A.O.B. ----------------------------------------------------- Beste ornithologische vrienden. Wat lees ik? Dat de onyxfactor een andere variant is van de opaalfactor? Dat is nieuw voor mij. Dat moet je voor mij verduidelijken Johan. Alle onyxen zijn namelijk in het bezit op beide chromosomen van de opaalfactor. Als een opaal op één van de chromosomen de onyxfactor bezit dan spreken we van een (verkeerde benaming) intermediaire onyx. Men zegt dan 'verkeerdelijk' dat de opaalfactor er meer moet uitgekweekt worden. In feite zijn dus alle onyxen minstens in het bezit van twee mutaties. Agaatonyxen van drie mutaties. Bruinonyxen eveneens van drie mutaties. Isabelonyxen in het bezit van vier mutaties. Wat krijgen we nu een zogenaamde Quarz variant. Is het dat wat je bedoelt Johan? Weet dat men met deze verschijningsvorm al een paar jaren bezig is. Als ik deze vogel waarneem (zie dat dit al een paar jaar bezig is). Dan zijn dit monomelanine zwarte opaal vogels met zeer veel eumelanine. Als ik de zwartopaalvogels van onze vriend Roger Van Duyse zie, dan zijn dit bijna dezelfde vogels. Voor mij is dit gewoon een zwartopaal met door selectie verkregen meer eumelaninebezit. Proefparingen moeten aantonen dat dit werkelijk een recessief verervende factor is. Na twee jaar weet men dit, door proefparingen te doen met 'zogenaamde' normale zwartopalen, die tot nu toe weinig eumelanine bezitten. We weten toch allemaal dat onze zwartopalen ook vroeger fijne en onderbroken bestreping moesten hebben. Of niet soms? Al deze zogenaamde quarz exemplaren... ook de exemplaren van onze vriend Roger Van Duyse kunnen nooit meer dan 88 punten behalen omdat in de zwartserie men een maximale phaeomelanine eist en geen monomelanine vogels. Deze zijn niet in het bezit van maximale phaeomelanine. Men heeft die zelfs eruit gekweekt. Contrast weet je wel... in alle standaardeisen te lezen en naar goeddunken te interpreteren. Men kan dit mooi vinden en dat is ook zo... maar zo zijn we op weg om in al onze maximale pigmentvogels monomelanine vogels te kweken met  alleen eumelanine.Willen we dat? Vriendelijke groeten, Gilbert Vanden Borre.


Zie deze weblog : "QUARZO" door fenotypische selectiedruk een nieuwe loot aan de mutantenstam ?.. (juni 2012) (Anteprima : Nuova Mutazione Nel Canarino Di Colore Si Chiama QUARZO a cura di Alex & Mauro Montanaro

 

Frans en vrienden, ben zelf ook in het bezit van zwartquarzo om enige analyse te doen (zie afbeeldingen hierboven) Eenvoudig stellen we het voor als een andere variant van de opaalfactor zoals de onyx factor er ook één is. Dus zeker geen 2 mutaties in elkaar. We volgen het verder op. Johan van der Maelen - Voorzitter TC Kleur A.O.B. -----------------------------------------------------

 Beste ornithologische vrienden. Wat lees ik? Dat de onyxfactor een andere variant is van de opaalfactor? Dat is nieuw voor mij. Dat moet je voor mij verduidelijken Johan. Alle onyxen zijn namelijk in het bezit op beide chromosomen van de opaalfactor. Als een opaal op één van de chromosomen de onyxfactor bezit dan spreken we van een (verkeerde benaming) intermediaire onyx. Men zegt dan 'verkeerdelijk' dat de opaalfactor er meer moet uitgekweekt worden. In feite zijn dus alle onyxen minstens in het bezit van twee mutaties. Agaatonyxen van drie mutaties. Bruinonyxen eveneens van drie mutaties. Isabelonyxen in het bezit van vier mutaties.

Quarzo Nieuwe  mutant

Wat krijgen we nu een zogenaamde Quarz variant. Is het dat wat je bedoelt Johan? Weet dat men met deze verschijningsvorm al een paar jaren bezig is. Als ik deze vogel waarneem (zie dat dit al een paar jaar bezig is). Dan zijn dit monomelanine zwarte opaal vogels met zeer veel eumelanine. Als ik de zwartopaalvogels van onze vriend Roger Van Duyse zie, dan zijn dit bijna dezelfde vogels. Voor mij is dit gewoon een zwartopaal met door selectie verkregen meer eumelaninebezit. Proefparingen moeten aantonen dat dit werkelijk een recessief verervende factor is. Na twee jaar weet men dit, door proefparingen te doen met 'zogenaamde' normale zwartopalen, die tot nu toe weinig eumelanine bezitten. We weten toch allemaal dat onze zwartopalen ook vroeger fijne en onderbroken bestreping moesten hebben. Of niet soms? Al deze zogenaamde quarz exemplaren... ook de exemplaren van onze vriend Roger Van Duyse kunnen nooit meer dan 88 punten behalen omdat in de zwartserie men een maximale phaeomelanine eist en geen monomelanine vogels. Deze zijn niet in het bezit van maximale phaeomelanine. Men heeft die zelfs eruit gekweekt. Contrast weet je wel... in alle standaardeisen te lezen en naar goeddunken te interpreteren. Men kan dit mooi vinden en dat is ook zo... maar zo zijn we op weg om in al onze maximale pigmentvogels monomelanine vogels te kweken met bijna alleen eumelanine. Willen we dat?

Vriendelijke groeten, Gilbert Vanden Borre
Zie deze weblog : "QUARZO" door fenotypische selectiedruk een nieuwe loot aan de mutantenstam ?.. (juni 2012) (Anteprima : Nuova Mutazione Nel Canarino Di Colore Si Chiama QUARZO a cura di Alex & Mauro Montanaro . Meer info op de  site  van  mijn colega. De Kanarieoloog.

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.