Inloggen

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

Megabacterie - wat nu?

atoxoplasmose Megabacterie - wat nu?
Een verschrikkelijke en tot voor kort moeilijk te behandelen ziekte , genaamd megabacteria , komt in veel van onze volières . De naam " megabacteria " is misleidend omdat het aangeeft dat we te maken hebben met bacteriën , dat is absoluut niet het geval. Verschillende behandelingen met antibiotica zijn nooit positieve resultaten opgeleverd .
Het onderzoek : Om de bijzondere reden het infecterende bron moest eerst worden geïsoleerd en vervolgens uitgegroeid tot een cultuur te identificeren. Dit proces duurde een lange tijd, maar uiteindelijk de juiste verzorgende medium werd gevonden . Het is interessant op te merken dat een antibioticum ( Baytril ) moest worden toegevoegd om ongewenste bacteriën te elimineren . Het bleek dat een schimmel , later genoemd Macrorhabdus ornithogaster , was de boosdoener.
Verdere proeven werden uitgevoerd om te bewijzen onomstotelijk dat het hier om een schimmel en een virus , bacteriën of andere .
Microscopische beelden werden genomen van de schimmel ( ook aangeduid als een gist , maar verschillend van die welke gebruikt om brood te laten rijzen ) . De schimmels vermenigvuldigen door knopvorming . Het heeft een lengte van 20-90 micron en 1-5 micron dik. Een micron is een duizendste millimeter . Een geschikte kleurstof moest worden ontdekt schimmel zichtbaar onder de microscoop te maken .
Elektronenmicroscoop vergroot ongeveer 200.000 keer voldoende om de structuur van de schimmel te analyseren en te bewijzen dat het een schimmel waar waren we te maken .
Het was al bekend dat M. Ornithogaster nauwelijks kunnen overleven een zure omgeving . Dit verklaarde waarom verzurende drinkwater een gunstig effect op de ziekte had . Water kan het best worden aangezuurd door toevoeging van appelazijn , grapefruitsap of zure melk .
Maar de ontdekking van de werkelijke oorzaak heeft geleid tot een meer effectieve behandeling van de ziekte .
Het had opgemerkt met parkieten dat niet alle vogels in een gemeenschap de ziekte aanging . Blijkbaar sommige vogels hadden meer kans om besmet te worden dan anderen . Deze eigenschap werd ook gevonden erfelijk te zijn . Een andere factor is de mate van inteelt , die de neiging heeft om een grotere rol spelen in de volières .
Verder Schulz en Von Lüttwitz ontdekt dat de bijna totale gebrek aan vitamine K1 in de voeding strips het spijsverteringskanaal van het slijm coating en maakt de vogel bijzonder kwetsbaar voor de ziekte .
Een geschikte behandeling moest worden gevonden tussen de schimmelwerende behandeling . Amfotericine B ( Fungiline , Squibb - Fungiline ) Al snel bleek de rekening betalen . Het wordt in het gewas en geneest de ziekte binnen vijf dagen .
0,15-0,3 ml Fungiline suspensie ( = 100mg Amfotericine - B per ml ) wordt rechtstreeks 3-4 keer per dag aangebracht in het gewas .
Amfotericine B , echter niet erg oplosbaar en de vloeistof, die constant schudden in suspensie te houden .
Het proces werd verfijnd door toevoeging gammacyclodextrine de oplosbaarheid van de stof te verbeteren . Dit werd gedaan door het toevoegen zoveel Amfotericine - B in een verzadigde oplossing van gammacyclodextrine als kan worden geabsorbeerd , filtreren en snap - bevriezen van de oplossing .
De resulterende gele poeder was nu goed oplosbaar in water .
 
Een aantal gediagnosticeerde vogels ( papegaaien in dit geval ) werden in de benodigde hoeveelheden medicijnen . Dit betrof 5g van het geneesmiddel gemengd in water en toegevoegd aan een commerciële zaad mix en komt overeen met een concentratie van 0,9 mg per milliliter water . Dit klinkt misschien allemaal een beetje ingewikkeld , maar uw lokale veterinaire ambtenaar zal weten hoe om te gaan over . Elke vogel werd elke dag in een aparte kooi en zijn uitwerpselen onderzocht. Na vijf dagen geen sporen meer van de ziekte werden gevonden en de vogels waren zeker genezen.
Ze waren een stuk luidruchtiger , aten goed en zichtbaar veel helderder .
Het effect van het geneesmiddel aan de celwanden van schimmels beschadigen waardoor de celinhoud te lekken en de cel vervolgens sterft . De vogel is dus genezen. Er zijn geen negatieve effecten met het gif van de vogel mits het geneesmiddel wordt toegediend in de juiste sterkte .
Het gemedicineerde water wordt ingenomen door de vogel zonder problemen .
De zinloze toepassing van antibiotica bevordert de ontwikkeling van schimmel aandoeningen. In het belang van zowel dieren als mensen is het belangrijk om het gebruik van antibiotica tot een minimum te beperken .
Het nemen van de geneeskunde als een voorzorgsmaatregel is pure waanzin zo is het nemen van een hoofdpijn tablet als je er geen hebt , alleen de gevolgen zijn desastreus en je geeft schimmels de kans van het worden vastgesteld.
Suikers kunnen ook schimmels veroorzaken in het darmkanaal . Een ander punt is dat we nodig hebben om voldoende vitamine K1 in onze normale voeding hebben - groenten en fruit , en in de brandnetel .
Spirulina is ook prima , maar schat.
Tenslotte inteelt moet strikt worden gecontroleerd en zo veel mogelijk geminimaliseerd. Ingeteelde dieren zijn aanzienlijk zwakker dan de nakomelingen van niet-verwante animals.I hoop dat dit artikel u zal voorzien van een stap in de richting van een " - megabacteria vrij" bestaan .
Peter Otten
 
Opmerking : dr. Rob Marshall voegt de volgende commentaren en kwalificaties : -
Symptomen - gaat licht, grote hoeveelheden van de slijmvliezen veroorzaken vogel te braken ; veranderd uitwerpselen - zacht waterig, donker groen / bruin / zwart; sterfte ; gebrek aan coördinatie .
Stress en genetische make-up zijn belangrijke factoren bij het maken van vogels vatbaar .
Mogelijke bijwerkingen van Fungilin - nierschade , onvruchtbaarheid bij gezonde vogels.
Fungilin mag niet worden gebruikt op gezonde dieren ! Dank Aan Herman Kamp

. . . Zooeasy . . . Quiko . . . Giantel . . . Bird shop . . . J & J . . . Easyyem . . . Heesakkers . . . Vaesen . . . Comed . . . Kweekkooi.be . . . kaf o matic . . . Witte Molen . . .

X

Copyright

Kopiëren van tekst is niet toegestaan.