Tip 13 : Rusk goed maar maak je het wel goed aan !!!
Rusk .
Is een speciaal tarwe product dat wordt gemaakt uit zuivere tarwe bloem,een eiwit rijke grondstof .Rusk zoals wij die kennen en gebruiken is een gebakken en gemalen granenproduct .Wij vogelliefhebbers gebruiken het als vul of bindmiddel ,en het staat bekend door zijn grote wateropname.Rusk heeft als eigenschap dat het circa 8 a 10 keer zijn eigengewicht aan water kan vasthouden.Rusk ,iedere kweker kent dit of heeft er van gehoord.Veel kwekers gebruiken het om hun kleurstoffen of vitaminen goed doormengd onder het eivoer te mengen ,het geeft een goede verdeling.Daarna zorgt rusk door zijn erg grote vocht opnemend vermogen ,dat uw eivoer voor langere tijd erg rul en vers blijft .Natuurlijk bewaar je al wat over is in de koelkast .Maar probeer toch dagelijks vers aan te maken . Dit toch aan te bevelen ,dagelijks vers.Bereidingswijze Rusk Is 1 grote eetlepel water op 1 eetlepel rusk ,Daarbijgevoegd je kleurstof en of de vitaminen die van te voeren inhet water is opgelost dit ongeveer 15 minuten goed laten inwerken regelmatig een keer door elkaar mengen, Dit is heel belangrijk !! Daarbij kun je ook nog wat eivoer onder mengen,en je verkrijgt een erg mooi homogeen rulle menging Het mag nooit nat zijn wel rul .
Analyse Rusk :
Energiewaarde Energiewaarde KJ-1539
Eiwit 9,5 %
Koolhydraten 78,2%
Ruwe vezel 3,0%
Vet 1,3%
Natrium 1,0%
Vocht 5,%
En nu opgelet :
Rusk is prima zoals je al weet ,en hier nogmaals kunt leen .Maar een waarschuwing wil ik nog plaatsen .Week de rusk goed en met aandacht .Doe je dit niet goed dan zal de niet goed doorweekte rusk ,die je aan de jonge vogels geeft ,gaan zwellen in de krop van de jonge vogels, na het voeren van de ouders ,en deze ja stikken gewoon van de rusk die op zwelt in de krop .Wees gewaarschuwd . E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.